Megbüntettek egy keresztény férfit Belaruszban nyilvános rendezvény szervezéséért

Egy baptista hívőkből álló zenei csoport fellépést szervezett a délnyugat-belaruszi Drogicsin utcáin, ahol énekeltek és keresztény irodalmat oszotgattak, amikor megjelentek a rendőrök, és arra kényszerítették a hívőket, hogy hagyják abba az előadásukat.

A 70 éves Vlagyimir Sztyepanovics Burstyin, aki több mint 110 kilométert utazott, hogy részt vegyen a programon, 555 fehérorosz rubel, azaz nagyjából 70 ezer forintos büntetést kapott, amely a helyi viszonyok között kétheti fizetésnek felel meg.

A Voice of the Martyrs hozzáteszi, úgy vélik, hogy az idős keresztény férfi azért került a hatóságok célkeresztjébe, mert a múltban már megbüntették nem engedélyezett rendezvények szervezése miatt.

Az Invictory úgy tudja, hogy Burstyin minden nehézség ellenére továbbra is jó hangulatban van: éjszakánként a börtönben énekelt és imádkozott.

Vlagyimir Sztyepanovics ártatlannak vallotta magát, ugyanis állításuk szerint az evangélium hirdetése nem sérti a közrendet.

Belaruszban 2002-ben fogadták el a vallási törvényeket, amelyek akkor az európai országok közül a legszigorúbbnak számítottak. A kormány jelenleg felülvizsgálja a jogszabályt azzal a szándékkal, hogy tovább szigorítsanak rajta.

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre