Orbán Viktor: Isten éltessen, Magyarország! – VIDEÓ

Orbán Viktor a Facebookon közzétett videóval emlékezett meg az államalapításról, Magyarország születésnapjáról. Mint ahogy a videóban elmondja, aki magyarnak született, annak küldetése van.

Ha magyar vagy, akkor te egy hivatással születtél meg. Neked van egy küldetésed. Az a dolgod, hogy ez a sziget, ez a nyelvi, kulturális nagyszerű sziget, Magyarország és a magyar kultúra ne tűnjön el a föld színéről

– fogalmazott Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videóban, felidézve a pénteki rádióinterjújának az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódó részleteit. A miniszterelnök kiemelte, hogy rajtunk kívül ezt senki más nem tudja fenntarani, ez a magyarok dolga és ha magyarnak születtünk, akkor az nem egy szerencse vagy balszerencse, nem egy lutri.

Úgy jöttél világra, hogy van küldetésed. Ha ezt megértik a magyarok – van aki ezt szigorúbban veszi, van aki lazábban, van aki viccesebben, van aki patetikusabban – de hogyha ezt minden magyar megérzi, hogy ő egy nagy folyamatnak a része, ami több mint ezer éves történelmi folyamat, és az ő gyermekei is, meg az unokái is ennek a folyamatnak lesznek a részei, akkor szép. Ha ezt megérzik a magyarok, akkor jó születésnapunk volt

– hívta fel a figyelmet a kormányfő.

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

A címlapképen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorának Sopronban 2023. július 14-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre