Két órát csúszik az atlétikai vb rajtja a várható vihar miatt

A várható vihar – villámlás és eső – miatt két órával elhalasztották a budapesti atlétikai világbajnokság első számát, a férfi 20 kilométeres gyaloglást.

A szervezők tájékoztatása szerint a szombaton 8.50-re kiírt verseny 10.50-kor rajtol majd a Hősök teréről. A hazaiak közül elsőként a 2017-es londoni világbajnokságon ötödik Helebrandt Máté indul Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményén, amelyet az utcai futó- és gyaloglóversenyek mellett a Nemzeti Atlétikai Központban rendeznek és jövő vasárnapig tart.

Németh Balázs: a Nemzeti Atlétikai Központ programját nem érinti a vihar

Két órával csúszik a férfi 20 kilométeres gyaloglás rajtja, azaz 10 óra 50 percre, de folyamatosan kapcsolatban vagyunk az Országos Meteorológiai Szolgálattal és percről percre friss információt kapunk. A jelenlegi várakozások szerint az első versenyszám a stadionban 10 óra 30 perckor, tehát idejében elindul, a kapukat megnyitottuk és folyamatosan engedik be a nézőket a lelátóra

– mondta a Hősök terén Németh Balázs az MTI-nek, majd hozzátette, hogy a villámlásveszély miatt volt szükség a gyaloglóverseny halasztására.

Azt tapasztalom a helyszínen, hogy mind a szervezőbizottság, mind a nemzetközi szövetség illetékesei urai a helyzetnek. Nyilván a kilátogatók, sportolók, sportvezetők és minden honfitársunk biztonsága az elsődleges, ezt tartjuk szem előtt, és ugyanez igaz a Nemzeti Atlétikai Központra is – hangsúlyozta a helyszínen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa.

Orbán Viktor a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel a Karmelita kolostorban fogadta Sebastian Coe-t, akit csütörtökön újabb négy évre megválasztottak a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnökének a Budapesten tartott kongresszuson – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Sebastian Coe elismerően nyilatkozott a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságnak otthont adó új budapesti stadionról, ami szerinte csodálatos létesítmény lett. A sportvezető elmondta: a magyar szervezőbizottság kiváló munkát végzett, és minden feltétel adott a jó világbajnoksághoz.

Orbán Viktor szerint az atlétikai vb gazdaságilag is nagyon fontos Magyarországnak és Budapestnek, pénzt hoz, de ami ennél is lényegesebb, felhívja a magyarokra a világ figyelmét. A miniszterelnök is megköszönte a szervezők és önkéntesek munkáját.

(MTI)

Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre