A Hungary Helps támogatásával rendezik meg az I. Duna Kötéltechnikai Mentőversenyt

Néhány nap múlva kezdődik  I. Duna Kötéltechnikai Mentőverseny számos izgalmas budapesti helyszínen a Hungary Helps Program támogatásával.

A verseny célja, hogy összefogja a kötéltechnikai mentés különböző ágaival foglalkozó szakembereket, elősegítse a köztük lévő kommunikációt a barátságos verseny keretei között, valamint új kapcsolatok kialakítását. 

A Hungary Helps azért szállt be a szakmai támogatók közé, mert hiszik, hogy a gyakorlás és a folyamatos naprakészség elősegíti a magyar szakembereket, kutató-mentő csapatokat egy esetleges újabb katasztrófahelyzetben való helytálláshoz.

Az eseménysorozat augusztus 25-én sorsolással kezdődik, majd másnap, augusztus 26-án lélegzetelállító versenyfeladatokkal folytatódik a Magyarországon a maga nemében egyedülálló, hivatásos tűzoltókat és alpintechnikai szakembereket, civileket versenybe hívó rendezvény.

Az ötlet onnan származik, hogy a Katasztrófavédelem HUNOR Mentőszervezetének kötéltechnikai csapata évek óta részt vesz a GrimpDay elnevezésű nemzetközi kötéltechnikai versenyen, ezen tudásukat pedig a törökországi földrengés áldozatainak felkutatásakor is hasznosítani tudták. 

A helyszínek között megtalálható a 65 méter magas Budapest Eye, a Róka-hegyi kőfejtő, a Bem-rakpart és a Corvin sétány is. A csapatoknak minden látványosságnál, extrém körülmények között kell megoldaniuk a legnehezebb feladatokat, egyetlen nap leforgása alatt. 

Mindezek mellett érdekesség, hogy a nyolc induló csapat egyike kizárólag nőkből áll, akik számára semmilyen könnyítés nincs a feladatokban.

A címlapkép forrása: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldala

'Fel a tetejéhez' gomb