Határozottan fellép a gendersemleges WC-k ellen a brit kormány

Határozottan ellenzi a nemsemleges mosdókat a brit kormány. London bejelentette, jogszabálymódosítást írnának elő a női és férfi mosdók elválasztására. A kormány továbbá arra készül, hogy új iránymutatást adjon az iskoláknak a transzkérdésekről – írja a brit independent.

Rishi Sunak brit kormányfő egyértelművé tette, hogy hajlandó szembeszállni a transzneműeket védő csoportokkal. Szerinte a közös mellékhelyiségek használata magánéleti aggályokat vet fel azokban a nőkben, akik emiatt hátrányos helyzetben érzik magukat.

A nemsemleges vécék számának növekedésével csökken a nők és lányok alapvető joga a magánélethez, a méltósághoz és a biztonsághoz

– állt ki a miniszterelnök mellett Kemi Badenoch, nőügyekért és egyenlőségért felelős miniszter. Eközben a transzneműek mellett kiálló csoportok azzal védekeztek, hogy az LMBTQ-közösség tagjainak kialakított mosdók segítenek leküzdeni a diszkriminációt.

Nagy-Britanniában mindössze a lakosság negyven százaléka gondolja úgy, hogy a transznemű embereknek meg kellene engedni a nemsemleges létesítmények használatát, például a nyilvános illemhelyekét, amelyek megfelelnek a választott nemüknek – derült ki az Ipsos közvélemény-kutató intézet felméréséből.

A szigetországban minden harmadik ember úgy gondolja, hogy a transzneműek nem részesülnek hátrányos megkülönböztetésben.

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre