Reformátusok Szárszói Konferenciája: Lelkipásztorok Isten és a nemzet szolgálatában

Lelkipásztorok Isten és a nemzet szolgálatában – ezt a témát járja körül idén a Reformátusok Szárszói Konferenciája. Az évente megrendezett eseményen a református egyház és a hívek számára fontos kérdéseket vizsgálják és vitatják meg a résztvevők. 2023 a Magyarországi Református Egyházban és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyházban is a lelkipásztori hivatás éve – számolt be a reformatus.hu. 

A találkozó első napján, csütörtökön a programok Erdélyi Dániel vezetésével közös énekléssel és Hajdú Zoltán Levente lelkipásztornak, a Magyarországi Református Egyház (MRE) Missziói Szolgálatának szakmai vezetőjének áhítatával kezdődtek, miután Gér András zsinati tanácsos nyitóbeszédet tartott. 

Ezután a gyülekezettudatos egyház kérdéséről Balog Zoltán dunamelléki, Fekete Károly tiszántúli és Steinbach József dunántúli püspök, valamint Géresi Róbert, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke beszélgetett Ablonczy Bálint újságíró moderálásával.

Szombatig még számos beszélgetést, előadást tartanak, lesz szó többek között a gyülekezeti szolgálatról és a lelkipásztorok életéről, az ifjúsági munkáról, az iskolai hitoktatásról, majd vasárnap istentisztelettel zárul a rendezvény.

A címlapképen Ablonczy Bálint, Fekete Károly, Balog Zoltán, Géresi Róbert és Steinbach József látható. Forrása: reformatus.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre