Románia legyőzésével jutott tovább a csoportjából a női U17-es kézilabda-válogatott

Románia a félidőben még öt góllal vezetett, de a magyar lányok a második játékrészben magasabb fokozatba kapcsoltak, és végül 29-27-re megnyerték a találkozót, aminek köszönhetően a második helyen továbbjutottak a csoportjukból az Európa-bajnokságon.

Az összecsapásnak komoly tétje volt, hiszen mindkét válogatott egy győzelemmel és egy vereséggel várta az utolsó mérkőzést. A mieink fájó zakóval kezdték a kontinenstornát, ugyanis Franciaország ellen az első félidőben még öt találattal vezettünk, a végére azonban teljesen elfáradt a csapat, így az öt gólos előnyből öt gólos hátrány lett.

A második mérkőzésen szerencsére javítani tudtak a lányok, Észak-Macedónia igazából nem okozott különösebben nagy gondot a számukra, már a szünetre 17 gólos magyar előnnyel mehettek el a csapatok, a fordulás után pedig még erre is rátettek egy lapáttal. 46-17 lett a vége.

A románok ennél „sokkal szorosabb” mérkőzést játszottak a balkáni együttessel, bár ők is mindkét félidőt meg tudták nyerni, végül ez egy 40-27-es győzelemre volt elég. A franciák ellen ők is megnyerték az első játékrészt egy góllal, de ez az előny szintén kevésnek bizonyult, 27-23-ra nyertek a franciák.

Így érkeztünk el a mindent eldöntő összecsapásig, amit bizakodva várhattak a mieink, hiszen az U17-es válogatottjaink eddig mindig megverték Romániát. Két évvel ezelőtt 27-17-re diadalmaskodtunk, 2019-ben egy gólgazdagabb mérkőzésen győztünk 39-32-re.

Most azonban nem indult olyan sikeresen a találkozó, ahogyan az első két körben, a lányok nem találták a ritmust, aminek köszönhetően románok meg tudtak lépni, és végül 15-10-re meg is nyerték az első félidőt.

A szünet után szerencsére összekapta magát a csapat, szépen lassan sikerült ledolgoznunk a hátrányunkat, és a végére sem fogytunk ki az energiából, így mi hagyhattuk el győztesen a játékteret.

A győzelemnek köszönhetően pedig Franciaország mögött a továbbjutást erő második helyet szereztük meg a D jelű négyesben. A középdöntőben két mérkőzés vár a magyar válogatottra, kedden Dánia ellen kell majd pályára lépniük a lányoknak, majd szerdán Hollandia ellen vívhatják ki a legjobb négy közé kerülést.

A címlapkép forrása: Facebook/Magyar kézilabda-válogatott

Iratkozzon fel hírlevelünkre