Újból bemutatnák a „Barbie Szűz Máriát” és a keresztre feszített „Jézus Kent” 

A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Barbie film nemzetközi sikere arra indított két argentin játéktervezőt, Emiliano Pool Paolinit és Marianela Perellit, hogy újra kiadják a vitatott kollekciójukat. A Barbie Szűz Máriát és a Jézus Kent már 2014-ben bemutatták a „Barbie: A műanyag vallás” című kiállítás részeként, miután több halálos fenyegetést is kaptak, ugyanis néhányaknak nem tetszett, hogy fontos vallási személyeket, köztük szenteket ábrázolnak babaként – írja a Christian Post. 

A fenyegetések ellenére a két argentin most úgy döntött, hogy meglovagolják a film által keltett nemzetközi hullámokat, és ismét megmutatják a babáikat, ezúttal egy művészeti kiállításon decemberben. 

Korábban a játékkészítők ragaszkodtak ahhoz, hogy ezek mindössze művészeti alkotások, amelyeknek nem céljuk, hogy megbotránkoztassanak bárkit is. Paolini szerint az alkotások „egyszerűen a történelem két legnépszerűbb elemének, a Barbie babának és a vallásnak az egyesítései”.  

„Őszintén szólva nem értjük, miért támadnak minket. A vallás mindig is a szüzeket ábrázolta a legszebb nőkként. Ma a legszebb nő a Barbie” – jegyezte meg.  

A decemberre tervezett kiállításra a szervezők szerint mintegy 400 látogatót várnak, a biztonság érdekében rendőri jelenlétet biztosítanak, ugyanis más vallásokhoz kötődő személyek is megjelennek Barbie babákként, ez pedig több csoport ellenszenvét is kiváltotta. 

A Barbie-verzumban valóban nem számít a család?

A címlapkép forrása: Facebook/Pool&Marianela

Iratkozzon fel hírlevelünkre