Több milliónyi ékszert raboltak Párizs belvárosában – VIDEÓ

Döbbenetes ékszerrablás történt Párizs belvárosában, fényes nappal, írja a Le Figaro. A lap értesülései szerint a rablás a francia főváros központi részén, a 2. kerületben lévő Rue de la Paix 7. szám alatt található Piaget ékszerüzletben történt augusztus 1-jén, kedden 12 óra körül.

Az RTL értesülései szerint az elkövetők, két szürke öltönyös férfi és egy zöld ruhás nő kézifegyverrel léptek be az üzletbe és arra kényszerítették az eladót, hogy adja át a kirakatban és a széfben lévő ékszereket.

A rablók gyalogosan hagyták el a helyszínt, azóta is szökésben vannak, a rendőrség nagy erőkkel keresi őket, a párizsi ügyészség nyomozást rendelt el csoportosan elkövetett fegyveres rablás vádjával.

2022 májusában szintén a Rue de la Paix utcában egy Chanel boltot fosztottak ki, az akció a Place Vendôme közelében, az opera szomszédságában történt, az esetről felvétel is készült. A felfegyverkezett rablók motorral távoztak a helyszínről, a felvételen látszik, hogy egyáltalán nem voltak idegesek, nem kapkodtak. A rablás során nem sérült meg senki, Clément Lanot újságíró értesülései szerint az elrabolt órák és ékszerek értéke mintegy kétmillió euróra rúgott.

A mostani rablás során keletkezett anyagi kár ennek többszöröse, az első becslések szerint akár 10-15 millió euró is lehet.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre