Perintfalvi Rita: A Szemlélek a krisztusi szeretet nevében fogta és kihajította Hodász Andrást, mint ballasztot a hajóról

Hodász András a minap coming outolt, vagyis felvállalta a melegségét. Ezt követően pedig a Szemlélek nevű portál – ahol az egyik főbb húzónév volt a katolikus pap neve – közölte, Hodász távozik a szerkesztőségből. Olyan útra lépett, amelyen nem tudjuk elkísérni” – indokolta a lap a döntést, erre pedig Perintfalvi Rita reagált Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

A Szemlélek keresztény oldal saját bevallása szerint legfőbb missziójának tekinti a társadalmi párbeszéd támogatását, illetve a kritikai szemlélet képviseletét – kezdi Perintfalvi Rita bejegyzését. A teológus szerint, ő és Hodász András is felkerült a portál “fekete listájára”. A szerkesztőség úgy fogalmazott közleményében: váratlan, előre nem látott útkereszteződéshez érkezett a Szemlélek: az elmúlt hetek belső beszélgetései alapján felismertük, hogy közösségünk egyik alapembere, Hodász András olyan útra lépett, amelyen nem tudjuk elkísérni. Ugyanakkor közösségünk tagjai továbbra is kapcsolatban maradnak Andrással.

Milyen útra lépett András? Mi ebben az egészben az új a számukra? András jó volt addig, ameddig ő volt a népszerű ellenzéki pap, aki rengeteg olvasót behozott. Jó volt még akkor is, miután kilépett. Sőt büszkék voltak rá, amikor nyilvánosan felvállalta azt, hogy őt is bántalmazták gyermekkorában szexuálisan. És kiderült, hogy az elkövető esetében is egy katolikus pap volt. András jó volt akkor is, amikor itt járt nemrég Ferenc pápa és tudta tolni a Szemlélek Ferenc pápa arckampányát ezerrel, úgy, hogy még a világsajtó is felfigyelt rá. De ugyanez a Hodász András már nem jó semmire, ha képes volt arra a gaztettre, hogy nyilvánosan felvállalta a melegségét!?

– reagált az idézett szövegre Perintfalvi. Hozzátette, szerinte a Szemlélek közleménye őszintétlen, mikor azt tanácsolják Hodásznak, hogy most a nyilvánosságtól való visszavonulásra, saját életének rendezésére van szüksége. 

A Szemlélek keresztény portál, a krisztusi szeretet nevében most egyszerűen fogta és kihajította a ballasztot a hajóról. Ennyire felmerült a veszély, hogy elsüllyed? Hát ha valami hitelvesztést jelent a társadalom szemében, akkor ez a döntés biztosan az

– írja a teológus.

Forrás: Szemlélek.hu ; Perintfalvi Rita/Facebook

A címlapképen Hodász András, a Budapest-Kispesti Nagyboldogasszony Fõplébánia káplánja elõadást tart a 34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlaton 2017. július 13-án. 
MTI/Komka Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre