Pályaelhagyásra buzdít a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) levélben buzdítja felmondásra tagjait úgy, hogy a szervezetből azért ne lépjenek ki.

„Augusztus elsején érdemes személyesen bevinned a munkáltatódhoz a lemondásodat, majd ott érkeztetned kell (ez azt jelenti, hogy két tanú által hitelesített átvételi elismervényt kérsz). Javasoljuk, hogy ne csak személyesen tedd ezt meg, hanem egyrészt ímélen is küldd el, másrészt pedig postán is add fel ajánlottan” – írta a szervezet a Magyar Nemzet birtokába jutott levél szerint.

A szakszervezet szerint a felmondást azért augusztus 1-jén kell benyújtani, mert az egy hónapos felmondási idő alatt a munkavégzés alól kötelesek felmenteni és emellett jár a teljes havi fizetés. A PDSZ állítása szerint azon pedagógusok számára, akik nem szeretnének a jövőben a pályán maradni ez az időpont a legalkalmasabb erre, ugyanis szeptembertől előfordulhat, hogy a felmondási időt is le kell dolgozni.

A PDSZ egyben arra kéri a pedagógusokat, hogy maradjanak tagjai a szakszervezetnek, ugyanis levélben elismerik, hogy sem ők, sem pedig a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) jelenleg nem éri el a tízszázalékos reprezentativitási küszöböt.

A törvényi szabályozás értelmében, ha a pedagógusok tíz százaléka tagja lenne a szakszervezetüknek, úgy egyetértési, véleményezési és konzultációs joguk is lenne.

A két nagy szervezetről ismert, hogy nem csupán pedagógus érdekeket képviselnek, tavaly ugyanis egy közös sztrájkfelhívásban a PDSZ és a PSZ azt javasolta tagjainak, hogy tiltakozásul viseljenek kék szalagot, amivel akkoriban a baloldali közös miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter kampányolt.

Forrás: magyarnemzet.hu

Címlapkép: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre