Közel száz gyerek vett részt a Szülők Háza TegyélJót! Élménytáborban

Idén július utolsó hetében nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány Tegyél Jót nyári élménytábora Balatonfenyvesen, ahol 6 gyermekotthonból közel 100 gyerek vett részt – írják közleményükben. Ebben az évben a „SZERESS EGÉSZSÉGESEN!” program jegyében szerveztek programokat, eseményeket, előadásokat.

A Szülők Háza Közhasznú Alapítványban élményprogramokkal segítik a nehézsorsú, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeket. A közleményben kiemelték, 8 éve még csupán 40 gyerekkel rendezték meg az első TegyélJót! tábort, idén már közel 100 gyereknek nyújtottak felejthetetlen élményt a Balatonon. Az alapítvány célja, hogy megnyissa az állami gondoskodásban élő gyerekek világát a társadalom felé, hogy pozitív befogadást érjenek el számukra. 

A táborban önkéntesek is részt vettek, akik megtekinthették legtöbbször milyen nehéz élethelyzetből kerültek a gyermekotthonokba, másrészt rávilágítanak arra, hogy nemcsak a nevelők részéről van szükségük szeretetre és támogatásra, odafigyelésre, hanem a mi részünkről, a társadalom részéről is. Sok gyerek a tábor során láthatta először a Balatont, így sok programmal, kirándulással fedezhették fel a magyar tengert és környékét. 

A sok élményprogram mellett idén a fókusz az egészségen volt. A Szeress Egészségesen Program (SZEP) keretén belül szakértők és mentálhigiénés szakemberek segítségével interaktív előadásokat tartottak ön-, és társismeret, családtervezés témákban, illetve szűrő- és prevenciós programokat rendeztek. A témák között szerepelt például a napvédelem, az egészséges táplálkozás és látásvizsgálaton is részt vettek a gyerekek.

A tábor zárónapján megtartották a T-Faktor Gálát, ahol a gyerekek verset szavaltak, énekeltek, táncoltak, musical részleteket adtak elő. Idén a zsűri tagok között szerepelt Nyári Károly és lánya Nyári Alíz, Patocska Oliver és Simon Antal, akiknek mindenkihez volt egy-egy támogató, kedves szavuk. A Gála után Lőcsey Attila zenéjére ropták a gyerekek a táncot.

Szülők Háza Közhasznú Alapítvány közleményében megköszönte a díszvendégek részételét, Lombár Gábornak, Balatonfenyves polgármesterének és Druskóczi Tündének, Balatonberény polgármester asszonyának, Kemény-Rónai Renátának, Alapítványunk kuratóriumi tagjának.

'Fel a tetejéhez' gomb