A Margitszigeti Színház jótékonysági gyűjtést szervez a tavaly megsérült táncművésznek

Augusztus 4-én, pénteken a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be a Fergeteges – Sissi legendája című táncprodukciót. Az előadáshoz kötődően a Margitszigeti Színház jótékonysági gyűjtést szervez Tóth Nikolett, a tavaly megsérült táncművész felépülése érdekében.

Az ExperiDance produkciójában balesete előtt Tóth Nikolett táncművész táncolta Sissi szerepét – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Erzsébet királyné történetét feldolgozó darabban az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái lépnek színpadra

A közleményben felidézik, hogy Tóth Nikolett tavaly június 27-én szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor a Jókai utcán át a munkahelyére tartott, és ráomlott egy lakóház épületrésze.

A produkció plakátján Tóth Nikolett arca látható. Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház vezetője a Sissi-produkció kampányának indítása előtt felkereste a művészt, hogy amennyiben hozzájárulna, szeretné az eredeti képekkel, a táncművésznő arcával hirdetni a produkciót. Tóth Nikolett örömmel fogadta a lehetőséget, így láthatók a táncművész plakátjai Budapest utcáin.

A táncművésznő maga is megtekinti a Margitszigeten a felújított előadást – írják.

Mint kiemelik, a közeljövőben Tóth Nikolett előtt lehetőség nyílik új és korszerű rehabilitációs kezelés indítására, amelynek jelentős költségeire a táncművész és családja szívesen fogadja a gyűjtési támogatást.

„A művésznő erős élni- és gyógyulni vágyása reményteljes felépülést prognosztizál” – mondta Bán Teodóra, aki – mint az Operaház volt balerinája – arra kér mindenkit, hogy támogassa a táncművész gyógyulását.

Tóth Nikolett szavait is idézik, aki kiemelte: ezalatt a nehéz és megterhelő időszak alatt nagyon sok erőt ad neki, hogy nemcsak a barátai, hanem sok nagylelkű és szerető ember próbál segíteni.

Az augusztus 4-ei előadásra jegyet váltók, minden jegyből 1500 forinttal támogatják a Tóth Nikolett megsegítésére létrehozott alapítványt. Emellett a színház felkínálja a lehetőségét a közvetlen adakozásnak az előadás helyszínén kihelyezett gyűjtőpontokon is.

A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép lány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait. “A szerelmes találkozások és elválások egy pompázatos bálon történnek, ahol hazánk leghíresebb cigányzenekarának szólistái húzzák a talpalávalót” – olvasható az előadás ismertetőjében.

Mint írják, az ExperiDance táncosai a tüzes magyar táncokat népszerű, nemzetközi és modern irányzatokkal szelídítik meg, vagy éppen fokozzák a végletekig. Sissi szerepét ezúttal Kapitány Dorottya alakítja, a további szerepekben pedig Rimár Izabella, Petrovics Petra, Vincze Levente Gergely, Benkő Dávid, Veres Tamás, Lugosi Fábián és Barna István lép színpadra augusztus 4-én.

Az előadásról, valamint a Tóth Nikolett Alapítványról és a támogatás lehetőségeiről további információ a www.margitszigetiszinhaz.hu oldalon érhető el.

(MTI)

A címlapképen a VI. kerület Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület 2022. június 28-án, amelynek homlokzati fal és tetőszerkezeti elemei az előző nap az utcára és parkoló autókra dőltek. (MTI/Balogh Zoltán)

Iratkozzon fel hírlevelünkre