Kihívással járt Teller Ede szerepe az Oppenheimer színészének

Kiemelt szerep van a magyaroknak az Oppenheimer című filmben. A történelmi vonatkozású produkció napok óta uralja a mozikat világszerte. Benny Safdie, aki Teller Ede magyar fizikus bőrébe bújt a mozivásznon, egy interjúban mesélt arról, hogy milyen nehézségek vártak rá a forgatás során.

Nem a forgatókönyv olvasásakor találkozott először Teller Ede nevével a rendezőként is elismert színész, a Variety magazinnak elárulta, fiatalként eljátszott a gondolattal, hogy egyszer atomfizikus lesz, szerinte ez hihetetlen egybeesés a filmmel.

Benny Safide szerint a magyar akcentus volt az egyik legnagyobb falat, amivel meg kellett küzdenie. 

Mint mondta, Christopher Nolan, a film rendezője úgy próbált segíteni neki, hogy elküldte neki az összes interjút, amit a magyar származású fizikusról talált. Külön kiemelte azt a felvételt, ahol Teller Ede az akkor elhunyt barátjáról, Neumann Jánosról beszélt. A színész csendesnek és szelídnek írta le a fizikus hanglejtését. További nehézségként említette, amikor meg kellett jelenítenie Teller Ede időskori hangját. Ezt végül kiabálással és a hangszálainak megdolgoztatásával érte el.

Benny Safdie pozitívumként említette Teller Ede szemöldökét, amit szerinte nagyon jól sikerült megidéznie.  Hozzátette, hogy Christopher Nolannel sokszor jókat szórakoztak Teller Ede karakterén. 

Forrás: Variety

A címlapképen részlet az Oppenheimer című filmből.

Iratkozzon fel hírlevelünkre