Egy új TikTok kihívásban minél több fiúval kell ágyba bújni, a nyertes pedig az lesz, aki nem esik terherbe

Hol vannak már az ártalmatlan táncmozdulatok vagy az „Ice Bucket Challenge”-ek. Egyre többször olvashatunk arról, hogy egyes TikTok kihívások életeket követeltek maguk után. Egy jelenlegi őrületnek köszönhetően viszont új életeket is érint.

Ártalmatlan felhasználók jókat szórakoznak némely élethelyzeteket kiparodizáló vicces videókon, mit sem sejtve, hogy milyen veszélyeket rejthet az alkalmazás kifejezetten a tinédzserek számára. Fojtogatás, gyújtogatás, játék az árammal, most pedig a szex rulett söpör végig a közösségi médián, amelynek lényege, hogy minél több fiúval kell ágyba bújni óvszer használata nélkül, a nyertes pedig az lesz, aki nem esik terherbe.

Hiába mondanánk azt, hogy bezzeg régen nem voltak ilyen úri huncutságok, de úgy gondolom a hajdani fiataloknak sem volt több eszük a maiaknál és minden kornak megvolt a maga hülyesége és módja, hogy kerülhet be a népszerű társaságba és mitől számíthatott valaki menőnek.

A közösségi médiának azt köszönhetjük, hogy sok jó oldala mellett az ostobaság is futótűzként terjed, így a tinik által vagánynak hitt kihívásokban inkább a mókás kockázatot, mint az életre szóló felelőtlen döntéseket látják.

A TikTok irányelvei elég szigorúan fogalmaznak a kiskorúak védelmében és biztonságát illetően, amelyek a szexualizációtól, sokkoló és erőszakos tartalmaktól óvja a kamaszokat. Ennek ellenére, aki már használta az alkalmazást az láthatja, hogy a gyakorlatban igencsak arcpirító kontenteket tudnak közzétenni a tizenévesek, amelyekből nem következik semmilyen rendszerszintű korlátozás.

Nem kell részleteznem milyen kockázatokat és veszélyeket rejt az, ha a gyermekvállalásból játékot űznek a fiatalok, a probléma azzal tetőzik, hogy hasonlóan élcelődnek az abortusszal is.

A szomorú már csak az, hogy a szigorúnak hitt felhasználói szabályok ellenére ezek elég gyakori esetek, a tiltás helyett pedig vírusszerűen terjednek a kiskorúak között.

A címlapkép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre