Ungár Péter: A szexualitás a négy fal közé való

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a Budapest Pride előtti időszakban megjegyzést tett azzal kapcsolatban, hogy miként használják ki a cégek üres marketingcélokra a szivárvány-mozgalmakat, továbbá nagy port kavart az a kijelentése is miszerint „az emberek vagy férfiak, vagy nők”.

Ungár Péter: Egyetlen magyar buzinak se lesz jobb, ha egy hónapra szivárványosak lesznek a nagyvállalatok

Utóbbi állítása miatt Perintfalvi Rita „teológus” tett hosszú megjegyzést, amelyben Ungár Pétert az ellenzéki KDNP-nek nevezi. Kíváncsiak lettünk volna, hogy az LMP politikusa mit szól ehhez a kijelentéshez, de lapunk megkeresésére erre konkrét választ nem kaptunk. Ellenben az ATV műsorában Dúró Dórával, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettesével folytatott vitája során megerősítette azt a meggyőződését, hogy az emberek férfiaknak és nőknek születnek, ehhez pedig még annyit fűzött:

„tudom, hogy ettől szörnyű konzervatív begyöpösödött ember lettem.”

A műsorban Ungár Péter azt is elmondta, hogy véleménye szerint a szexualitás a négy fal közé való, illetve a kiskorúak érzékenyítésével kapcsolatban úgy véli, hogy a gyermekeket nem csak a homoszexuális, hanem minden szexuális ráhatástól védeni kell pubertás kor előtt. 

„Nem szabad hagyni, hogy az embereket korán, ilyen iparosított technológiával szexualizálják” – tette hozzá a politikus.

Forrás: YouTube/ATV Magyarország

A címlapképen Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 6-án. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre