Mentesülnek a bevetések alól a transznemű katonák Amerikában

A katona hivatás az egyik legelismertebb szakma, mindenki tiszteli azokat akik a haza védelmének szentelik életüket. Azonban az amerikai hadseregben már nem is lesz olyan meglepő, ha a kemény fából faragott hazafiak helyett kisminkelt, műszempillás, női ruhába öltözött katonákat találunk. A genderlobbi elérte ezt a szakmát is, különös kivételezés jár a transzneműeknek. 

Egy, a védelmi minisztérium által nemrég kiadott dokumentum ugyanis rávilágít, hogy a transznemű szolgálati tagoknak maximum 300 nap felmentés jár a bevetések alól, ha valamilyen nemátalakítással kapcsolatos beavatkozást végeztetnek el.

Az időkeret függ attól, hogy milyen beavatkozásokról van szó, és hogy az orvosok mennyi időt javasolnak a lábadozásra. A feljegyzés azt is tartalmazza, hogy milyen egyéb kezelésekben és műtétekben részesülhetnek a transznemű katonák a Womack Army Medical Centerben (WAMC) az adófizetők költségén. A Womack Army Medical Center az Egyesült Államok hadseregének egyik katonai kórháza, amely az észak-karolinai Fayetteville közelében, Fort Libertyben található. A létesítményt a Becsületrenddel kitüntetett Bryant H. Womackról nevezték el.

A V4NA által idézett dokumentum szerint 12 hónapos hormonterápia után a transznemű katonák kérhetnek sebészeti ellátást, például felsőtesten és alsótesten végzett műtétet, de ilyen beavatkozásokat már hormonterápia nélkül is megkaphatnak az adófizetők pénzéből.

Ezek közül kivételt képeznek a feneket és a hangszálakat érintő műtétek, így azok a transznemű, „keménykötésű” katonák, akik átalakítanák a feneküket vagy a hangszálaikat, kénytelenek saját költségen elvégeztetni a beavatkozást. Ugyanakkor öröm az ürömben, hogy a lézeres szőrtelenítés már adófizetők által támogatott eljárás.

Az őrületnek azonban még koránt sincs vége ezen a ponton.

A feljegyzés szerint 9–18 hónapig tarthat a nemi átmenet befejezése, és ez idő alatt a szolgálatot teljesítők felmentést kérhetnek bizonyos szabályok és kötelezettségek alól. A férfiak így női egyenruhákat hordhatnak (és fordítva) már azelőtt is, hogy megtörtént volna a nemváltás, sminkelhetik magukat és használhatják a női lakrészeket, valamint mosdókat, WC-ket is. Sőt, azok a férfi katonák, akik nőként szeretnének tovább szolgálni, mentesülnek a férfiaknak szánt erőnléti vizsgálatok alól, és helyettük a nőknek előírt szabályrendszernek kell megfelelniük. Bár a transznemű katonáknak a pontos ütemtervekről egyeztetniük kell a feletteseikkel, azok nem akadályozhatják meg a szolgálatot teljesítők nemváltásához szükséges beavatkozásokat – vagyis, lényegében ez csak egy afféle tájékoztató a feletteseknek, hogy mikortól és mennyi ideig nem lesz bevethető egy adott katona.

Forrás: V4NA

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre