Egy vonat több utasát égette össze a forró gőz Hodászon

Egy motorvonat tartályából kiáramló gőz több utasnak égési sérülést okozott a MÁV egyik személyvonatán, Hodásznál. Lázár János, építési és beruházási miniszter a Facebook-oldalán reagált a szörnyű balesetre, és azonnali vizsgálatot rendelt el. 
 
A vonat Debrecenből Fehérgyarmatra tartott, mikor a hodászi vasútállomáson – feltételezhetően műszaki hiba miatt – felforrt a hűtővize. A kiegyenlítő tartályból kiáramló forró gőz és víz hat utasnak okozott első és másodfokú égéséi sérüléseket, őket kórházba szállították. 
 

A MÁV közölte, vizsgálatot rendelt el az Építési és Közlekedési Minisztérium és a MÁV-START azt követően, hogy hétfőn a Debrecenből Fehérgyarmatra közlekedő Bz motorvonat hűtővize felforrt a hodászi vasútállomásnál, és a kiáramló forró víz és gőz égési sérülést okozott hat utasnak. Az utasok első- és másodfokú égési sérülést szenvedtek. Őket a  mentők ellátták és kórházba szállították – tartalmazza a közlemény. 

Lázár János, építési és beruházási miniszter pár órával a baleset után Facebook-oldalán reagált a történésekre.

lyen nem fordulhat elő! A forrásszűke miatt nem valósíthatunk meg annyi fejlesztést, amennyit szeretnénk, a vonatok nem olyan pontosak, gyorsak és kényelmesek, mint amennyire szeretnénk. Az utasbiztonságból viszont nem engedünk

– írta a miniszter.

 

A vasúttársaság sajnálja a történteket; egyben felhívta a sérült utasok figyelmét arra, hogy a társaság csoportos balesetbiztosítási szerződése alapján kártérítésre is jogosultak – tették hozzá. A kártérítési igénylés feltételeiről a vasúttársaság honlapján nyújtanak tájékoztatást. Arra kérik a sérült utasokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a társaság ügyfélszolgálatával.

Iratkozzon fel hírlevelünkre