Elindult a közönségszavazás a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kopp-Skrabski-díjára

Elindult a közönségszavazás a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kopp-Skrabski-díjára – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a mozgalom által 2017 óta odaítélt Kopp-Skrabski-díj azokról a személyekről és házaspárokról szól, akiknek önzetlen munkája gyakran észrevétlen marad, tevékenységük mégis nélkülözhetetlen.

“Pedagógus, gyermekgyógyász, mentálhigiénés szakember, autista központ igazgatója, mentőorvos, szociális munkás, felnőttképzési szakember. Rengeteg olyan foglalkozás és hivatás létezik, amely nélkülözhetetlen az egyének, családok, közösségek, a társadalom testi-lelki egészségének megőrzése érdekében” – írták. Mint hozzátették, a mozgalom ezen “hétköznapi hősöket” helyezi reflektorfénybe évről évre.

Az idei jelölteket nemcsak szakmájuk, hivatásuk segítő jellege köti össze, hanem az is, hogy többen gyerekeket fogadtak örökbe – hívta fel a figyelmet a kommüniké.

A részletekről azt közölték, hogy elindult a közönségszavazás, a zsűri minden kategóriában idén is kiválasztotta a legjobb tíz jelöltet, akikre szavazni lehet. A legtöbb szavazatot szerző egyéni és házaspár jelöltek kapják a közönségdíjat – ismertették.

Kitértek arra is, hogy a két kategória mellett idén is meghirdetik a Kopp-Skrabski Tudományos Díjat 35 év alatti és 35 év feletti kategóriában. A zsűri által választott nyertesek mellett e további két kategóriában is lesznek közönségdíjasok.

Az összegzés emlékeztetett rá, hogy a korábbi jelöltek és nyertesek között szerepelt mások mellett Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter színész házaspár, Pál Ferenc katolikus pap, Bálint Balázs szülész-nőgyógyász és Túry Ferenc pszichiátert.

Szavazni augusztus 31-ig lehet online ezen az oldalon, a nyertesek nevét az október 27-i díjátadón hozzák nyilvánosságra.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre