Katolikus Társadalmi Napok Veszprémben

2023. szeptember 28. és október 1. között a Királynék Városában kerül megrendezésre a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagyszabású rendezvénysorozata, a Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS). Az idei eseményt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága és a Veszprémi Főegyházmegye közösen szervezi Veszprémben. A színes programokkal, előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, koncertekkel tarkított rendezvény mottója: „Erősek a reményben”.

2023-ban Veszprém Európa Kulturális Fővárosa, ezért a KATTÁRS szervezői fontosnak tartották, hogy ebben az évben a Katolikus Egyház, a katolikus értékek is széles körűen megjelenjenek Veszprémben. A Veszprémi Főegyházmegye védőszentje Szent Mihály, mely ünnep kiemelkedő alkalom az egyházmegye életében. Ezért ebben az esztendőben, Szent Mihály naphoz kapcsolódik a KATTÁRS, valamint a Pueri Cantores Nemzetközi Katolikus Ifjúsági Kórusfesztivál rendezvénye is.

A KATTÁRS szervezői ahogy az elmúlt években, így most is nemcsak a figyelmet szeretnék felhívni a meglévő értékekre vagy éppen az aktuális társadalmi problémákra, kérdésekre, hanem párbeszédre, közös megfontolásra is buzdítják a résztvevőket.

További információk az alábbi linken érhetőek el: https://www.facebook.com/katolikustarsadalminapok

Címlapkép: MKPK Sajtóosztálya 

Iratkozzon fel hírlevelünkre