Súlyosan ferdít az Index – Nem politikai okok húzódnak Rubovszky Rita távozása mögött

Rubovszky Rita

Súlyosan ferdít az Index Rubovszky Rita, a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont főigazgatójának távozásával kapcsolatban.

Az intézményhez közel álló személy — neve elhallgatását kérve —  lapunkat úgy tájékoztatta, hogy Rubovszky Rita főigazgatói posztról történő távozása teljes mértékben politikai indíttatásoktól mentes volt és

az Indexen megjelent hírek jelentősen ferdítik a valóságot.

A Vasárnap.hu-nak adott interjúban Rubovszky Rita nem kormánykritikát, hanem Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselőjének kijelentésével kapcsolatban fogalmazott meg véleményt, amelyből az Index az eredeti szövegkörnyezetből kiemelve vett át különböző állításokat, úgy hogy azzal torzítsa az igazságot.

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője a pedagógus tüntetéssel kapcsolatban indított videókampányt. „Éjfélig tanul a gyereked, mert felesleges dolgokkal tömik a fejét az iskolában” – indítja a felvételt a politikus. Rubovszky Ritát, a Patrona Hungariae Iskolaközpont vezetőjét kérdeztük meg mit gondol arról, hogy az oktatási intézményekben valóban szükségtelen dolgokkal tömik-e a diákok fejét.

Rubovszky Rita: Az elhivatott tanárokat nem nullázhatja le a politikai közbeszéd

 

Információink szerint a volt intézményvezető mindvégig a diákok érdekeit tartotta szem előtt — a sztrájkok alatt is, ezt pedig a szülői kommentek is megerősítik:

Forrás: Facebook/képernyőfotó

A főigazgatót szülők, diákok és munkatársak egyaránt szerették, 12 éves munkájára pedig elismeréssel tekintenek.

Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre