Hollik István: Karácsony Gergely mondja el az igazságot a 99 Mozgalom adománygyűjtésével kapcsolatban!

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy mondja el az igazságot a 99 Mozgalom állítólagos adománygyűjtő ládájával kapcsolatban.

Hollik István az MTI-nek eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: miután a baloldal kampányfinanszírozási ügyéről szóló titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra került, Karácsony Gergely azzal állt elő, hogy a miniszterelnök-jelöltségét támogató 99 Mozgalomhoz zárt adománygyűjtő ládákon keresztül jutott el az a 506 millió forint, amit párttársa Perjés Gábor fizetett be a mozgalom számlájára készpénzben, nagyrészt külföldi valutában.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy értékelt: Karácsony Gergely meséje nagyon gyenge lábakon áll, és azóta az ügyben még a pénzmosás gyanúja is felvetődött. A kormánypárti politikus két kérdésre vár választ a Karácsony Gergelytől: hihetőnek és életszerűnek tartja-e, hogy egyetlen információ és kép sem lelhető fel a zárt adománygyűjtő ládáról, illetve, hogy a miniszterelnök-jelölti kampányára létrejött mozgalom azután kapott több mint 450 millió forintot, miután már visszalépett Márki-Zay Péter javára az előválasztáson.

Hollik István arra szólította fel a főpolgármestert, hogy mutassa meg az adománygyűjtő ládát, vagy legalább egy fotót mutasson arról, ahol a láda ott van egy rendezvényükön. Ha Karácsony Gergelynek ebben az ügyben semmi titkolnivalója nincs, akkor dajkamesék helyett válaszoljon, és mondja el, hogy mi is az igazság valójában – hangoztatta Hollik István.

Iratkozzon fel hírlevelünkre