Hadházy kiakadt, amiért az ellenzék is megszavazta Varga Juditot bizottsági elnöknek

Varga Judit otthagyja az igazságügyi miniszter pozíciót, és augusztus 1-jétől az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke lesz. Ezt az előterjesztést a parlament 189 szavazattal támogatta. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő elégedetlen, hogy még az ellenzék is igennel szavazott, nemtetszését Facebook-bejegyzésben mutatta ki.

Varga Judit múlt héten mondott le az igazságügyi miniszteri posztról, őt Tuzson Bence váltja, aki miután nem szeretne uniós ügyekkel foglalkozni, Bóka János lesz az európai uniós ügyekért felelős miniszter a kormányban. A keddi Országgyűlésen a 191 szavazatból mindössze ketten nem támogatták vagy tartózkodtak a kérdés elől, így augusztus elsejétől az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke lesz. Hadházy Ákos meghökkent ezen az arányon, és felvetette azt a kérdést, hogy vajon számít-e az, hogy a parlament bizottságaiban vannak-e egyáltalán ellenzéki képviselők.

Az ellenzékiek miért támogatják? Gondolom, félnek, ha nem szavazzák meg, akkor majd az ő személyi javaslataikat sem támogatja a Fidesz… De vajon van bármilyen jelentősége annak, hogy ebben a kamu parlament kamu bizottságaiban vannak-e ellenzéki tisztviselők?

– fogalmazott az országgyűlési képviselő posztjában.

 

Forrás: Hadházy Ákos/Facebook

A címlapképen Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ beszél az ellenzéki pártok demonstrációján Budapesten a Szabad sajtó útján 2019. március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján. Fotó: MTI/Mónus Márton

'Fel a tetejéhez' gomb