Nincs balatoni nyár a baloldal nélkül

Egész évben nem érdekli a baloldalt mi történik a Balatonon, nyáron pedig ahelyett, hogy eltöltenének egy hét szabadságot a magyar tengernél, inkább gyűlölet-kampányba kezdenek.

Miután a fővárosban nyáron szinte a fű se nő — csak a gaz, és azt se mindig nyírják — a nagy uborkaszezonra való tekintettel a baloldal politikusai első fecskeként jelennek meg felkarolni a Balaton sorsát. Tavaly is többen (például Karácsony Gergely főpolgármester, az MSZP vagy a Párbeszéd) próbálkoztak elhitetni az országgal, hogyan „tette tönkre a kormány a magyar tengert”, de a számok azt mutatják, hogy belföldről is igen sokan látogatnak el vakáció céljából a tóhoz.

Persze mára a legtöbb ellenzéki politikus belátta, hogy a tavalyi mozgalmuk is annyit ért, mint a hajnali galambszellentés, Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök azért idén is tesz egy gyenge próbálkozást, hátha sikerül megnyerni a vidéket a DK támogatói körébe.

Forrás: Facebook/Dobrev Klára képernyőfotó

Lehet, hogy nagyobb népszerűségre tenne szert, ha Tüttő Kata szocialista polgármester-helyetteshez hasonlóan inkább kilovagolna a magyar tengerből, minden esetre a Balatonhoz igyekvő forgalmas autópálya utasai és a tónál hömpölygő tömeg már tudja: „egy fecske nem csinál nyarat”.

A címlapképen fürdőzők a Balatonban Siófoknál 2023. június 14-én. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre