Megállíthatatlan az U21-es kézilabda-válogatott!

A magyar férfi U21-es kézilabda-válogatott 28-23-ra legyőzte Horvátországot a korosztályos világbajnokság negyeddöntőjében, az elődöntőben Izland lesz majd az ellenfelünk.

Az Európa Játékok mellett érdemes figyelmet szentelni az U21-es kézi vb-re is, hiszen a magyar együttes egészen elképesztő teljesítményt nyújt a tornán. Eddig még csak nagyon megszorongatni sem tudtak minket, a csoportkörben háromból hármat nyert a magyar csapat, a legkisebb különbséggel a dánokat vertük meg 33-28-ra. A 100%-os teljesítményét a főcsoport küzdelmei során is folytatta a válogatott, előbb Bahreint győztük le 27-21-re, majd Svédország ellen már egy szorosabb mérkőzést játszottunk, de az első félidőben kialakított háromgólos előnyünket a végéig meg tudtuk őrizni.

A negyeddöntőt is a magyar csapat kezdte aktívabban, sikerült is öt találattal elmenni az ellenfelünktől, a horvátok azonban megnyomták a félidő végét, sorozatban öt gólt dobva pedig még a szünet előtt kiegyenlítettek.

A fordulás után nem sokkal már a horvátok voltak előnyben, de Sótonyi László kellőképpen felrázta az együttesét a mérkőzés hajrájára, a magyar fiúk pedig többek között egy 5-0-s sorozatnak is köszönhetően végül fordítottak. A magyar junior válogatott történelme során negyedszer jutott be a világbajnokság legjobb négy csapata közé, az eddigi legjobb szereplésünkig egészen az 1977-ig kell visszamennünk, akkor egy ezüstéremmel gazdagabban fejeztük be a tornát.

A szombati elődöntőben Izland lesz majd az ellenfelünk, akik hozzánk hasonlóan még egyetlen mérkőzést sem veszítettek el a világbajnokságon, bár több csapat is közel járt hozzá, Görögország és Egyiptom is csak egy góllal kapott ki tőlük.

A címlapkép forrása: Magyar Kézilabda-válogatott/Facebook

'Fel a tetejéhez' gomb