Az egész világot inspirálja a kéz nélkül született balerina

Bármit megtehetünk, csak ne adjuk fel! – fogalmazott Vitória Bueno Boche, akinek nevét mára szerte a világon sokan ismerik. A kezek nélkül született 19 éves előadóművész még 2021-ben tűnt fel a német Super Talent tehetségkutatóban, idén pedig már az amerikai közönség szurkolt neki az America’s Got Talent All-Stars című műsorában.

Boche egy interjúban nyilatkozva azt mondta, reméli, hogy története másokat is inspirál, és kitartásra ösztönöz, még akkor is, ha reménytelen helyzetbe kerülnek.

„Példakép vagyok az emberek számára, ezért mindig igyekszem fejlődni. Nem adom fel soha. Ez sok erőt ad másoknak is”

– mondta egy 2021-es beszélgetés során.

Boche, aki Brazíliában született, már egészen kis korában megtanulta, hogy a lábával végezzen minden olyan egyszerű dolgot – mint például a fogmosás – amit a legtöbb ember a kezével csinál. Már fiatalon megmutatkozott a tánc iránti szeretete, amire nem csupán családja, de orvosai is felfigyeltek.

Így amikor egy gyógytornász azt javasolta édesanyjának, hogy írassa be a lányát az Academia De Dança Ândrea Falsarella-ba, ő habozás nélkül megtette.

„Amikor egy gyakorlatot nehéznek találtam, még inkább ragaszkodtam hozzá, hogy megoldjam, nem adtam fel” – mondta Bueno egy Reutersnek adott interjúban.

„Mindannyian többek vagyunk, mint a fogyatékosságunk, ezért ragaszkodnunk kell az álmainkhoz”

– tette hozzá.

Boche elhatározása, hogy sikerrel jár, meghozta a gyümölcsét: keményen dolgozott, végül balett ösztöndíjat kapott – jelenleg pedig a világ közönségének táncol. A lány az Instagramon és a színpadon is megosztja életét, és ezzel bíztat másokat is, hogy hozzá hasonlóan valósítsák meg az álmaikat.

Története egyszersmind fontos üzenet: egy fogyatékkal élő gyermek már az anyaméhtől kezdve értékes emberi lény, csodálatos képességekkel és lehetőségekkel, még akkor is, ha a társadalom sokszor nem ezt az üzenetet közvetíti. Sikerei pedig megmutatják, hogy mindenkiben ugyanaz a potenciál rejlik, csak ki kell használni: „A nehézségektől függetlenül erőfeszítéseket kell tennünk, el kell szánnunk magunkat, hogy mindig a legjobbat hozzuk ki magunkból. Bármit megtehetünk, csak ne adjuk fel!” – fogalmazott Boche.

Forrás: Lifenews.com

Kiemelt képünk forrása: Youtube

Iratkozzon fel hírlevelünkre