Levelet írt a Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnöksége a pedagógusoknak 

Levélben mondott köszönetet a Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnöksége az egyház pedagógusainak – írta a Reformatus.hu

Úgy fogalmaztak, hogy hiszik és tapasztalják, hogy az egyház pedagógusainak döntő jelentősége van a református intézménybe járó diákok testi, lelki és értelmi fejlődésében. „A református oktatási rendszer vonzereje, óvodáink és iskoláink szakmai minőségének és jó hírnevének erősödése azt mutatja, hogy áldás van pedagógusaink szolgálatán. Köszönjük, hogy a keresztyén értékrendet hitelesen, elkötelezetten, saját szakterületén magas színvonalon tanítva képviseli.”

Hozzátették, hogy tisztában vannak azzal, hogy nem könnyű terepen végzik a munkát, „sok bizonytalanság, elkeserítő körülmény nehezíti ma a tanítást”, ráadásul „a köznevelést övező vitákban is kevés figyelem jut a legfontosabb kérdésekre, hogy kik, hogyan, mit és kiket tanítanak a magyar iskolákban”.     

„Számunkra Ön, mint pedagógus érték, aki méltó arra, hogy elismerjék a munkáját. Méltó a megfelelő bérezésre, szakmai elismerésre, megfelelő pihenőidőre, szabadságra” – tették hozzá. 

A kormányzatnak megköszönték, hogy egyes javaslataikat figyelembe vették, viszont jelezték, hogy nem tartják tovább halaszthatónak a pedagógusok érdemi béremelését.   

Jelezték, hogy a saját eszközeikkel azon dolgoznak, hogy az iskoláikban a lehető legkevesebb nehézség hátráltassa a pedagógusok felelősségteljes szakmai, lelki munkáját. 

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.” (1Kor 15,58)

A címlapkép forrása: Pixabay

'Fel a tetejéhez' gomb