Joe Biden kormányzása óta ellepték a migránsok Amerikát

Egy amerikai bevándorlással foglalkozó szervezet becslése szerint jelenleg közel 17 millió illegális bevándorló él az Egyesült Államokban. A jelentésből kiderül, hogy számuk mintegy 16 százalékkal nőtt Joe Biden elnöki hivatalba lépése óta − számolt be a Fox News amerikai hírcsatorna.

A Szövetség az Amerikai Bevándorlási Reformért (FAIR) szervezet, amely a bevándorlás általános szintjének csökkentését követeli, új kutatási jelentést tett közzé az Egyesült Államokban illegálisan élő emberek számáról. Eszerint az Egyesült Államokban körülbelül 16,8 millió illegális bevándorló él, szemben a 2022. januári 15,5 millióval.

Ez 2,3 millióval haladja meg a 2020 év végi becslésünket, ami azt jelenti, hogy az illegális bevándorlók száma országszerte 16 százalékkal nőtt Joe Biden elnökségének első két éve alatt

− áll a jelentésben. A Biden-adminisztráció számos Donald Trump elnöksége alatt bevezetett szabályozást eltörölt, többek között megállították a határon lévő fal építését, és megváltoztatták a migránsvédelmi protokollokat (MPP). A kitoloncolások pedig ugrásszerűen csökkenni kezdtek. A kormányzat azzal érvelt, hogy újjáépíti az előző kormányzat alatt tönkretett menekültügyi rendszert.

Májusban több mint kétszázezer illegális bevándorlót fogtak el a déli határon, amivel több mint 1,6 millióra emelkedett az idei pénzügyi évben elkapott migránsok száma. A FAIR elemzése az illegális bevándorlót úgy definiálja, mint minden olyan külföldi, aki jogszerű státusz, például érvényes vízum vagy törvényes állandó tartózkodási engedély nélkül tartózkodik az Egyesült Államokban. A FAIR ugyanakkor a jelentésében elismerte, hogy az illegális bevándorlók népességének pontos becslése homályos és pontatlan lehet, tekintettel a népesség méretére és eloszlására.

Az igazság az, hogy nem tudjuk pontosan, hányan lépik át illegálisan a határt és kerülik meg a bevándorlási hatóságokat. Ezeket a számokat csak megbecsülni tudjuk az éves népszámlálási adatok változásai alapján

− áll a jelentésben. A jelentés szerint a növekedés hátterében a határkorlátozások enyhítése és az amerikai vállalatok által a koronavírus után végrehajtott munkaerő-felvétel fellendülése, valamint a Biden-adminisztráció olyan intézkedései állnak, amelyek kifejezetten kedvező feltételeket biztosítanak a a bevándorlók számára.

Forrás: Magyar Nemzet 

A címlapképen Joe Biden amerikai elnök a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezetõ feltörekvõ országát, valamint az Európai Uniót tömörítõ húszas csoport, a G20 csúcstalálkozójának ülésén az indonéziai Bali szigetén fekvõ Nusa Dua luxusüdülõhelyen 2022. november 15-én.
MTI/EPA/AFP pool/Bay Ismoyo

Iratkozzon fel hírlevelünkre