Hollik István: Veszélyes Magyarországra a brüsszeli kötelező betelepítési kvóta – VIDEÓ

Veszélyes Magyarországra a brüsszeli kötelező betelepítési kvóta – írja Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Facebook-oldalán.

A KDNP politikusa három dolgot emel ki, ami miatt veszélyes Magyarországra a brüsszeli kötelező betelepítési kvóta. A bejegyzéshez csatolt videóban Hollik István úgy fogalmaz, Brüsszel megszerezte magának a kizárólagos jogot, hogy ő döntse el, mennyi bevándorlót osszanak szét a tagállamok között.

A javaslatban egyelőre harmincezer szerepel, de Brüsszel leszögezte, ennél jóval többet osztanának el. A végleges keret tehát elérheti a százötvenezer főt is. Kiemelte, Brüsszel kötelezi az országokat, hogy hozzanak létre olyan telepeket, ahol el kell bírálni a bevándorlók kérelmeit. A kérdésre, hogy mennyi jutna Magyarországnak, Hollik István azt mondja, a harmincezerből 8511 bevándorlót tervezne ránk tolni Brüsszel.

Felhívta a figyelmet, ez a teljes uniós kapacitás huszonnyolc százaléka. Összehasonlításképp Görögországra csak 1035 jutna. Ráadásul, ha Brüsszel megemeli a szétosztandók számát százötvenezerre, abban az esetben negyvenkétezer bevándorlót helyeznének el Magyarországon – emlékeztet a politikus.

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra is felhívja a figyelmet, amennyiben egy ország elutasítja a kötelező beengedést, akkor fejenként nyolcmillió forintos bírságot kell fizetnie. Az első körben Magyarországra szánt bevándorlók esetében az összeg több mint hatvannyolc milliárd forint büntetést jelentene. A százötvenezres keret esetében évente ez 336 milliárd forint.

Forrás: Hollik István/Facebook

A címlapképen Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Mondjunk nemet a szankciókra! címû országjáró sorozat fóruma elõtt tartott sajtótájékoztatón Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban 2022. november 15-én.
MTI/Varga György

Iratkozzon fel hírlevelünkre