Latorcai Csaba: A mesterséges intelligencia által hirdetett evangélium csak illúzió

Az előző héten számoltunk be róla, hogy Németországban egy, a hagyományostól alapjaiban eltérő istentiszteletre került sor, ami egy több ezer éves vallás elemeit vegyítette a legmodernebb technológiával. Az OpenAI mesterséges intelligencia a bajorországi Fürthben tartott istentiszteletet, a prédikációjára pedig több százan voltak kíváncsiak. A hír olvasása után a Kereszténydemokrata Néppárt ügyvezető főtitkára, Latorcai Csaba is kifejtette véleményét az esettel kapcsolatban.

Megdöbbenve olvastam a sajtóban, hogy a mesterséges intelligencia segítségével tartottak evangélikus istentiszteletet Németországban.

A mesterséges intelligencia tartott istentiszteletet Németországban – VIDEÓ

A kereszténység azonban véleményem szerint, nem „chatbot illúzió”. Az istentisztelet pedig nem a kísérletezgetés terepe, hanem a protestáns egyházak életének központi, ünnepi eseménye – közölte a területfejlesztési miniszterhelyettes a Facebook oldalán.

A posztban hangsúlyozza:

Észre kell vennünk, hogy ennek a kísérletnek a célja nem más, mint a vallásnak és a vallási cselekményeknek, végső soron pedig az emberi léleknek a kiüresítése!

A mesterséges intelligencia által hirdetett evangélium nem egyenlő a papok, tiszteletesek által hirdetett igével. Csak illúzió, amely elkényelmesít.

Címlapkép: Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes. Fotó: Szennyes Krisztián, vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre