Megnyerte a fellebbviteli pert a tanár, akit keresztény hite miatt rúgtak ki 

Megnyerte a keresztény tanársegéd a fellebbviteli pert Angliában, miután a korábbi ítélet helybenhagyta, hogy 2019-ben elbocsátották az állásából, amiért a közösségi médiában kritizálta azt, ahogy a fia anglikán egyházi iskolájában a szexualitásról és a transzneműségről oktattak, hozzátéve, hogy az iskola a transzneműséget népszerűsítő könyvek beszerzését tervezte. 

Az ítélet kimondta, hogy „a (vallási vagy egyéb) hit kinyilvánításának és az e hithez kapcsolódó nézetek kifejezésének szabadsága alapvető jog minden demokráciában, függetlenül attól, hogy a szóban forgó hit népszerű vagy általános, és még akkor is, ha annak kifejezése sértő lehet”.   

A tanár petíciót is indított, amelyben a szexuális nevelés általános iskolákba való beiktatásának terveit támadta meg, felbuzdulva azon, hogy egy hasonló kezdeményezés 115 ezer aláírást gyűjtött, és még a parlament is megvitatta. 

A Keresztény Jogi Központ, amely képviselő a tanársegédet, méltatta a döntést, amely olyan jogi precedenst teremt, amely a 2010-es Egyenlőségi Törvény alapján védi a hit szabad megéléséhez és kifejezéséhez való jogot. 

A csoport reméli, hogy az ítélet megvédi azokat a keresztényeket, akik fegyelmi eljárással vagy elbocsátással néznek szembe azért, mert nyilvánosan is megélik a hitüket, akár beszélgetések vagy a közösségi médiában közzétett bejegyzések által, akár nyilvános ima által, vagy úgy, hogy vallási szimbólumokat, például keresztet viselnek. 

A tanár elmondta, hogy ki fog állni amellett, hogy a keresztény szülőknek „meg kell adni a szabadságot, hogy gyermekeiket keresztény hitüknek megfelelően neveljék”. „Azt akarom, hogy a kisgyerekeket megvédjék a transz ideológiától, és a keresztényeknek is meg kell tudniuk osztani a véleményüket és a hitüket anélkül, hogy attól kellene tartaniuk, hogy elveszítik az állásukat”.     

Forrás: The Christian Post 

A címlapkép forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre