Online játékkal hívja fel a figyelmet az apák szerepére a Ficsak

Online játékot indított a kisgyermekes családoknak a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), hogy felhívja a figyelmet az apák szerepére.

A szervezet pénteki, az MTI-nek küldött közleményében emlékeztettek arra, hogy az apák napját Magyarországon minden június harmadik vasárnapján ünneplik. Ez idén június 18-ára esik. Az apák napját először 1910-ben, az Amerikai Egyesült Államokban ünnepelték.

Az édesapák jelenléte nagyon fontos egy család számára. Így alakulhat ki, hogy apa és gyermeke oda tudnak figyelni egymásra, hogy az apa példaképpé tud válni gyermeke számára

– hangsúlyozta a szervezet. A Ficsak üdvözli, hogy a magyar kormány igyekszik hozzájárulni az apák minél jobb anyagi megbecsüléséhez azáltal, hogy nekik is lehetőséget biztosít a gyermekgondozási díj (gyed), a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes), valamint a családi adókedvezmény igénybevételére.

A Ficsak Facebook-oldalán található játék keretében apákkal kapcsolatos, pozitív hangulatú és üzenetű képeket várnak, melyen a gyermekükkel, gyermekeikkel láthatók. A szervezet a nyereményjátékon túl ünnepi kiadványt is készít, amelyben Király Nóra, a Ficsak alapítója és Léder László, az Apa Akadémia alapítója köszönti az apákat.

(MTI)

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre