Migránsok közti leszámolás történhetett a szerb-magyar határnál

Migránsok csaptak össze ismét a szerb–magyar határ mentén. A Blic szerb napilap tudósítása szerint két személy sérült meg az összecsapásban – írja a Magyar Nemzet.

A helyi sajtó értesülései szerint migránsok közti leszámolásról lehet szó ami során több órán át tartó tűzharc alakult ki a magyar határ közelében, a szerb oldalon. A sérültek nem szerb állampolgárok. A Magyar Nemzet információi szerint szombaton 13 óra körül kezdődött a leszámolás az illegális bevándorlók között a Szabadka környéki erdőkben.

A rendőrség és a mentők is nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Valószínűleg afgánok támadtak fegyverekkel egymásra.  A környékbeli lakosok nagyon megijedtek, s a közösségi oldalakon arra figyelmeztetik egymást, hogy óvakodjanak attól, hogy az erdő közelébe menjenek.

A Magyar Nemzet megkeresésére az egyik név nélkül nyilatkozó szabadkai lakos, aki az erdő közvetlen közelében lakik, azt mondta:

Megint háborús helyzet uralkodik az erdőben, a leghevesebb összecsapások az erdő felől hallatszottak. Legalább négy mentőautó és két rendőrfurgon is nagy sebességgel ment az erdő felé.

Forrás: Magyar Nemzet

Címlapkép: Határvadászok járőröznek a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2022. szeptember 28-án. Ebben a hónapban megkezdődött a határvadászok szolgálata, fő feladatuk az államhatár őrzése és a jogellenes migráció megakadályozása. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre