Már csak néhány napig lehet asszisztálni Karácsonyék képzeteihez

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy már csak három nap maradt hátra arra, hogy a budapestiek leadhassák szavazataikat a Budapesti Lakógyűlésen.

Néhány hete én is kitöltöttem volna a kérdőívet, ellenben nem meglepő módon csak a baloldali kormánygyűlölet jött velem szembe, amely bebizonyította számomra, hogy egyáltalán nem érdekli a fővárost a benne élők véleménye, inkább csak visszaigazolást szeretne a főpolgármester odadörgölni a miniszterelnök orra alá az elfuserált érveihez, amelyhez minden bizonnyal előszeretettel fognak asszisztálni a kormánygyűlölők.

Mind a négy feltett kérdés első (helyesnek láttatott) válasza Karácsony Gergely valamely propaganda szlogenjéből való, a második pedig budapestieket sújtó megvonásra utal, amelyekre jó érzésű ember nem tud ikszet tenni – de inkább egyikre sem.

Sok a siránkozás azzal kapcsolatban, hogy a csúnya kormány milyen módon lehetetleníti el a fővárosi kasszát, az igazság viszont az, ahogyan a kiadásai, úgy a bevételei is nőttek Budapestnek, így ennyi év távlatából, ha jól tudtak volna gazdálkodni, nem kellene BKK járatszám csökkentéssel fenyegetni a lakosságot vagy az adófizetési kötelezettséggel kapcsolatban növelni a hisztit.

Az igazán merész kérdés mégis a Lánchíd felújításával kapcsolatos, miután Karácsony Gergely kézhez kapott mindent (forrást is) és tulajdonképpen a hatalomátvétellel csak el kellett volna indítani a folyamatokat, végül másfél évnyi csúszással és 5 milliárd forinttal drágábban valósul meg a híd renoválása, de persze mindezért is a kormány tehető felelőssé.

Karácsony Gergely zöld politikusként sokat panaszkodik, ha letapossák a közterület virágait vagy, ha a forintokról van szó, de a kiürült fővárosi pénztárból még futotta a budapestieknek nyomda és posta költségre – azokról a szegény kivágott fákról és a műanyaggal ellátott borítékokról már ne is beszéljünk.

A címlapképen Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre