Pride-hónap: A Cartoon Network mellett a Disneynél is rákapcsoltak az LMBTQ-propagandára

A Cartoon Network „We Baby Bears” című sorozata egy újabb epizóddal tért vissza a Pride-hónap alkalmából, ahol két nem bináris karakterrel ismerkedhetnek meg a gyerekek. A Cartoon Network mellett a Disneynél is rákapcsoltak az LMBTQ-propagandára.

A Polly új csapata című rész kapcsán a We Baby Bears csapata megosztotta, hogy azért döntöttek ilyen epizód készítése mellett, mert a stáb néhány tagja is nem binárisként hivatkozik magára.

A csapatunk tagjai nagyra értékelik a reprezentációt, mert ez olyasmi, ami mindenkinek fontos. Éppen ezért igyekszünk majd a továbbiakban olyan LMBTQ-tehetségeket is szerepeltetni a műsorban, mint Alok Vaid-Menon, Harvey Guillén és Dominique Jackson

– írták.

 

 

Egy másik mesecsatorna, a Disney is társul az érzékenyítő hadjáratra, ők egy online műsort készítettek a Pride-hónap tiszteletére, aminek az egyik házigazdája Nina West drag queen volt, de Breki, a béka is tiszteletét tette a Szezám utcából, hogy támogassa az LMBTQ-közösséget.

 

 

A Disney a rendezvénnyel fel akarta hívni a figyelmet egy olyan civil szervezetre is, aminek a célja, hogy minden szexuális kisebbséghez tartozó fiatal zaklatás nélkül tanulhasson az oktatási intézményekben. A YouTube és a Facebook mellett a Disney+ is közvetítette a “This is Me: Pride Celebration Spetacular” című show-t, az LMBTQ-alkotók, -alkalmazottak, és -rajongók tiszteletére. A program keretében egy zenés előadást is tartottak, amiben ikonikus filmek és sorozatok dalait gondolják újra LMBTQ-szemszögből – vette észre az Origo. 

A címlapképen Képernyőfelvétel a We Baby Bears című sorozatból.

Iratkozzon fel hírlevelünkre