Soltész Miklós: Ha egymás között békét tudunk közvetíteni, ezt megtehetjük országok között is

Ha „kicsiben szeretetet és békét tudunk közvetíteni mások felé”, ugyanezt meg tudjuk tenni országok és nemzetek között is – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Gyulajon, ahol felújított út menti keresztet adtak át.

Soltész Miklós hozzátette: egy kereszt állítása összefogást, csodát indíthat el, amelyre óriási szüksége van a világnak.

A kereszténydemokrata politikus méltatta azt a munkát, amellyel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványának dombóvári és gyulaji diákjai a Kereszténydemokrata Néppárt Fogadj örökbe egy keresztet! elnevezésű programjában helyreállították a Tolna vármegyei település határában álló keresztet.

Azért állítunk út menti kereszteket Isten tiszteletére, mert szeretetből kaptuk e csodálatos világot tőle, és valamit vissza szeretnénk neki ajándékozni” – mondta Soltész Miklós, hozzáfűzve, a kereszttel másokat is figyelmeztetni akarnak arra, hogy Isten mekkora szeretettel van a világ felé.

Az államtitkár arra kérte az ünnepségen részt vevő gyerekeket, hogy amikor elmennek a kereszt mellett, mondjanak egy imádságot, kérést, köszönetet, és bátran mondják el az Úr Jézusnak, ami az életükben fontos”.

Ha ezt itt meg tudjátok tenni, a világ megváltozik, erősebb lesz a közösség, a falu, Tolna és az egész világ” – fogalmazott Soltész Miklós.

Felföldi László pécsi megyés püspök a kereszt megáldása előtt mondott beszédében hangsúlyozta, a kereszt szeretetet és szenvedést ábrázol. Az, hogy az ember mit valósít meg az életben, azon múlik, hogy miként van meg benne a szeretet és a szenvedés – mutatott rá.

A csaknem százéves, fémből készült építményt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dombóvári Esterházy Miklós Technikuma és a gyulaji általános iskola diákjai örökbe fogadták, felújították, hozzá vezető hidat, körülötte kerítést építettek és rendbe tették a környezetét.

(MTI)

A címlapképen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond Gyulajon, egy felújított út menti kereszt avatásán 2023. június 14-én. Forrás: MTI/Kiss Dániel

Iratkozzon fel hírlevelünkre