Fedetlen mellekkel ünnepelte a transz modell a Pride-ot a Fehér Házban 

„Mégis ki vezeti a kib***ott Fehér Házat, aki engedi, hogy ez a deviáns szemétkedés az Ovális Iroda előtt folyjon?” – kérdezte a korábbi rendőrfőnök, miután egy transznemű modell, Rose Montoya lehúzta a ruháját a Fehér Ház Pride-ünnepségén, és a fedetlen melleit tapogatta, miután kezet fogott Joe Bidennel – számolt be a történtekről a New York Post.

Montoya hétfőn osztotta meg a pikáns felvételt az Instagramon egy összeollózott videóval együtt az eseményről, ahol az elnök és a first lady, Jill Biden beszédet mondott a több száz meghívottnak. Az elnök kijelentette, hogy az LMBTQ+ közösség tagjai a legbátrabb és leginspirálóbb emberek közé tartoznak, akiket valaha is ismert.

Miután az Egyesült Államokban nagy port kavart a felvétel, Montoya egy olyan érvvel védekezett, amely újabb kérdéseket vet fel: felhívta arra a figyelmet, hogy Washingtonban legális toplessnek lenni. Hozzátette, hogy „teljes mértékben támogatom a mellbimbószabadságért indított mozgalmat”.   

A veteránoknak sem tetszett az ünnepség, akik azzal vádolták a Biden-kormányzatot, hogy lekicsinyelte az amerikai zászlót azzal, hogy középre a Pride lobogóját helyezte: „Egyetlen zászlót sem szabadna az amerikai zászlóval azonos szinten lobogtatni” – jelentette ki a hadsereg veteránja és Cory Mills amerikai képviselő.   

 

Végül a Fehér Ház is úgy érezte, hogy túl messzire mentek, és kitiltották Montoyát, majd jelezték, hogy „ez a viselkedés nem helyénvaló” és „tiszteletlen”, bármilyen rendezvényről is legyen szó.     

„Nem tükrözi azt az eseményt, amelyet az LMBTQI+ családok megünneplésére rendeztünk, sem a többi több száz vendéget, akik jelen voltak. A videóban szereplő személyeket a jövőben nem hívjuk meg rendezvényekre” – tették hozzá. 

A címlapkép forrása: Twitter/The White House

Iratkozzon fel hírlevelünkre