Hornung Ágnes: A kormány célja megkönnyíteni a családok mindennapjait

A kormány azért dolgozik, hogy megkönnyítse a családok mindennapjait – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szombaton a zánkai Erzsébet-táborban rendezett gyermekemelést követően.

Hornung Ágnes kiváló kezdeményezésnek nevezte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Gyereket a magasba! nevű programját, amelyen a Magyarországon és a Kárpát-Medence határon túli területein több ezer gyermeket emelnek magasba a szüleik szimbolizálva az összefogást és az összetartozást is. Hangsúlyozta:

az idei rendezvény mottója – Körülöttünk forog a világ – igaz a kormány családpolitikájára is.

Ugyanis nap, mint nap azért dolgoznak, hogy minél könnyebb legyen Magyarországon gyermeket vállalni, minden gyermek megszülethessen, a családok anyagi biztonságban élhessenek, a szülők pedig megtalálhassák a minőségi kapcsolatot a munka és a magánélet között.

Hornung Ágnes örömét fejezte ki, hogy egyre több települést ér el Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezése, amelyben idén egy rövid performansz is kapcsolódik a gyermekemeléshez.

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a nyári táboroztatási időszakról tartott sajtótájékoztatón, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány zánkai szezonnyitó partnertalálkozóján 2023. június 10-én. (Forrás: MTI/Bodnár Boglárka)

A mozgalom korábbi tájékoztatása szerint idén több mint negyven helyszínen tartottak gyermekemeléssel egybekötött flashmobot, köztük a határon túli Dunaszerdahelyen, Nagyváradon, Csíkszeredán és Zentán is.

A villámcsődületeken kicsik és nagyok egyszerre járnak körtáncot és éneklik el a „Kicsi vagyok én, majd megnövök én” kezdetű dalt szombaton. Mindezzel azt szeretnék közvetíteni, hogy gyereknek és szülőnek lenni is jó.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2018 óta rendezi meg a gyermekemelést, amelynek lényege, hogy egyszerre minél több gyereket emeljenek fel, bárhol az országban vagy a határon túl. Az elmúlt öt évben több tízezren vettek részt a gyerekemeléseken.

(MTI)

A címlapképen Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Gyereket a magasba! elnevezésű programján a zánkai Erzsébet-táborban 2023. június 10-én. Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Iratkozzon fel hírlevelünkre