„Kicsi vagyok én” – Csatlakozzunk hétvégén a gyermekemelő flashmobhoz!

Országszerte és határon túlról is egyre több család, közösség, óvodai csoport és iskolai osztály csatlakozik a felhíváshoz, hogy együtt ünnepeljék meg a családokat, a gyerekeket a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Gyereket a magasba!  rendezvényén. Június 10-én szombaton 11 órától egyszerre, egy időben táncolják a résztvevők a „Kicsi vagyok én” című dalt

Hatodik alkalommal, ezúttal rendhagyó módon szervezi meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Gyereket a magasba! rendezvényét. Idén ugyanis flashmob formájában lehet csatlakozni hozzájuk, ezzel is kiállva amellett, hogy a gyerek örök érték, és a jövőnket jelenti!

A villámcsődület mottója: Körülöttünk forog a világ! A mozgalom ezzel arra utal, hogy szülőnek a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot. A flashmob alapjának számító körtánc is ezt hivatott kifejezni, melyet a lenti videóból lehet elsajátítani.

Az elmúlt öt évben több tízezren vettek részt a gyerekemelésen, ami négyszer hagyományos keretek között, egyszer pedig rendhagyóan, online formában valósult meg. Ahogy azt a mozgalom a részvételre való felhívásában kifejti, a pandémia, a szomszédunkban kialakult háborús helyzet és a gazdasági infláció okozta bizonytalanságban is arra szeretnék a rendezvénnyel felhívni a figyelmet, hogy a gyerek az állandó biztos pont az életünkben.
 
Amint azt a Három Királyfi, Három királylány mozgalom felhívásában írja, legyen ez a mostani alkalom egy vidám családos együttlét, ahol a játék, a tánc, a beszélgetés egyaránt szerepet kap. Csatlakozzunk tehát mi is a rendezvényhez és álljunk ki az igazi értékek mellett! A rendezvényhez kapcsolódóan számos településen lesz családi nap. A szervezők kérik, hogy aki csatlakozik, jelezze az eredeti Facebook-eseményen!
 
Segítségképpen közre is adták Szabó Lőrinc híres versét:

Kicsi vagyok én,
majd megnövök én,
mint a tüdő a fazékból
kidagadok én.

Kicsi vagyok én,
majd megnövök én,
apámnál is, anyámnál is
nagyobb leszek én.

Kicsi vagyok én,
erős leszek én,
világ minden óriását
földhöz vágom én.

Kicsi vagyok én,
bátor leszek én,
óriások palotáját
elfoglalom én.

Kicsi vagyok én,
nagy úr leszek én,
aranyszobát adok minden
testvéremnek én.

Kicsi vagyok én,
vezér leszek én,
én leszek a legjobb ember
a föld kerekén!

 
További információt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom honlapján, vagy az esemény Facebook eseményei között találhatunk.

A címlapkép forrása: haromkiralyfi.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre