Joe Biden szerint „fegyveres gyűlöletcsoportok” veszélyeztetik az LMBTQ-gyerekeket   

Az amerikai elnök nyilatkozatot adott ki a Pride-hónap kezdetére, amelyben azt állította, hogy a transznemű gyerekeket országszerte „fegyveres gyűlöletcsoportok” veszélyeztetik, hozzátéve, hogy több mint egy tucat államban az ilyen fiataloknak „megtiltották az orvosilag szükséges egészségügyi ellátást” és szerinte a gyermekkórházak is veszélyben vannak. 

„Ifjúsági vezetők országszerte sztrájkokat szerveznek középiskolákban és főiskolákon, hogy tiltakozzanak a diszkriminatív törvények ellen. LMBTQI+ fiatalok és szüleik elképzelhetetlen bátorságról tesznek tanúbizonyságot az alapvető jogaik védelmében” – fogalmazott.  

A dokumentum legalább 9 alkalommal használta a „fiatalok” és „gyermekek” kifejezést a transznemű és „LMBTQI+” identitású személyek leírására. 

„A büszkeség hónapjában egy olyan mozgalom előtt tisztelgünk, amely évről évre erősebb, élénkebb és befogadóbb. A Pride az LMBTQI+ emberek generációinak ünnepe, akik bátran küzdöttek azért, hogy nyíltan és hitelesen élhessenek” – áll a kiáltványban.   

Biden úgy fogalmazott, hogy „az állami és helyi törvényhozók már több mint 600 gyűlöletkeltő törvényt hoztak az LMBTQI+ közösség ellen”.   

„Nincsenek egyedül: az egész kormányzatom büszkén kiáll az LMBTQI+ közösség mellett a szabadságért, igazságosságért és egyenlőségért folytatott küzdelmében” – tette hozzá.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

President Joe Biden (@potus) által megosztott bejegyzés

 

Májusban az American Principles Project nevű érdekvédelmi csoport figyelmeztette a szülőket, mivel a közelmúltban a Kaliforniában és Minnesotában elfogadott törvények lehetővé tennék, hogy a gyermekek hozzájussanak a nemváltoztatást elősegítő gyógyszerekhez, vagy sebészeti beavatkozásokhoz, függetlenül attól, hogy kiskorúak-e és egy másik államból utaznak-e.

Biden azt is kiemelte, hogy aláírta „A házasság tiszteletben tartásáról szóló törvényt”, amely szerinte azt az egyszerű igazságot szimbolizálja, hogy „a szerelem az szerelem”.     

Forrás: Instagram/Joe Biden/Fox News 

 A címlapképen Joe Biden amerikai elnök látható a hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a washingtoni Fehér Ház Keleti termében tartott sajtóértekezletén 2022. január 19-én. Forrás: MTI/AP/Susan Walsh

Iratkozzon fel hírlevelünkre