Simicskó István: Meg kell becsülnünk a szabadságot!

Meg kell becsülnünk a szabadságot, azt hogy önállóan dönthetünk bizonyos kérdésekben, hogy valamelyest létezik szuverenitás! – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakciójának vezetője pénteken Szigethalmon.

Simicskó István a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett ünnepségen közölte: Magyarország története 1526-ig sikeres volt, utána azonban a függetlenség folyamatos visszaszerzéséről szólt. A függetlenséget nagyon könnyen el lehet veszíteni, és csak nagyon kemény küzdelmek, véráldozatok árán lehet visszaszerezni. Nálunk a rendszerváltással sikerült csak – fűzte hozzá a frakcióvezető. Szerinte az első világháború legkegyetlenebb fegyvere az összecsapásokat a versailles-i békével lezáró ceruza volt, amellyel megrajzolták az új határokat.

Mindent átlépve, falvakat kettévágva, családokat elválasztva húzták meg hihetetlen szigorúsággal és kegyetlenséggel az új határokat

– fűzte hozzá Simicskó István. A kereszténydemokrata politikus Nyugat-Európát és az Egyesült Államokat bírálta, amiért fegyvereket küldenek Ukrajnának, ahelyett, hogy a békét szorgalmaznák.

(MTI)

A címlapképen Simicskó István a KDNP frakcióvezetője. Fotó: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre