Meztelenre vetkőzött egy férfi a Szent Péter-bazilikában, így tiltakozott az orosz–ukrán háború ellen

Egy férfi meztelenre vetkőzött csütörtökön a Szent Péter-bazilikában, majd felállt a templom főoltárához, ezzel tiltakozott az ukrajnai háború ellen – írja a Reuters.

Az eset nem sokkal a bazilika zárása előtt történt. Egy megrökönyödött látogatónak sikerült a telefonjával videóra venni a jelenetet, a felvételt aztán megosztotta a Telegramon.

A bazilika felügyelői azonnal közbeléptek, lehúzták a férfit az oltárról, és kihallgatásra bekísérték a csendőrségre. A vatikáni őrök átadták a férfit az olasz rendőrségnek, az esetről több olasz médiaoldal is beszámolt és a turisták által készített fotók is felkerültek a közösségi médiába. 

A férfiról annyi derült ki, hogy súlyos depresszióval küzd. Elmondása szerint nagy szenvedést okoz neki azoknak az ukrán gyerekeknek a halála, akik az orosz bombatámadások következtében vesztették életüket. A hátán olvasható felirat az ukrajnai gyerekek megmentésére szólított fel. Vatikáni források szerint a férfinak több, saját maga okozta vágás volt a testén.

Legutóbb május közepén történt hasonló eset a Vatikánban. Akkor egy autó száguldott át nagy sebességgel a Vatikán Szent Anna-kapuján, áttörve a svájci gárda és a vatikáni csendőrség két ellenőrző pontján. A biztonságiak még egy lövést is leadtak, hogy feltartóztassák a járművet. A lövés a bal első sárvédőt érte, de az autó továbbhajtott egészen az Apostoli Palota hátsó udvaráig, ahol a vezető kiszállt, és a biztonságiak őrizetbe vették.

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre