Alapjogokért Központ: Erdogan újraválasztása a stabilitás győzelme

Recep Tayyip Erdogan további 5 évig irányíthatja elnökként Törökországot, újraválasztása a stabilitás győzelme – olvasható az Alapjogokért Központ Facebook-oldalán.

Az államfő vezetése alatt Törökország gazdasági és politikai középhatalommá erősödött, és a Közel-Kelet összes konfliktusának utolsó védfalaként milliónyi migránst lát el. Destabilizációja pusztító hatást gyakorolhatott volna Európára, ezért a kontinens hálás lehet a török választóknak, hogy a zűrzavar és káosz helyett a kiszámítható stabilitás mellett tették le a voksukat – írták.

Erdogan győzelme kulcsfontosságú pillanatban szavatolhatja azt is, hogy az orosz-ukrán háború ne terjedjen ki, ahogy azt a nyugati szélsőbal erőlteti – tették hozzá. Az Alapjogokért Központ szerint a török baloldali ellenzék ugyanazzal a katyvasz-koalícióval próbálkozott, mint tavaly Magyarországon Orbán Viktor ellen. Az állítólagos jobboldaltól a baloldalon át a kurd kisebbségig érő koalíció ugyanaz a politikai franchise, mint ami a magyarországi közéletből is ismert. Erdogan győzelme jó hír minden békepárti, migrációt elutasító európai számára – áll a bejegyzésben.

Forrás: Alapjogokért Központ/Facebook

A címlapképen Recep Tayyip Erdogan török elnököt, a kormányoldali pártszövetségnek, a Nép Szövetségének elnökjelöltjét hallgatják támogatói pártjának, az Igazság és Fejlõdés Pártjának (AKP) ankarai székháza elõtt a török parlamenti és elnökválasztás éjszakáján, 2023. május 15-én.
MTI/EPA/Necati Savas

Iratkozzon fel hírlevelünkre