Interaktív honvédelmi kiállítás nyílt a Bálnában

Megnyílt a Magyar Honvédség interaktív kiállítása a budapesti Bálnában – jelentette be a miniszterelnök főtanácsadója szombaton Faceboook-oldalán.

Nyitrai Zsolt videójában elmondta: a Magyar Honvédség 175 éve szolgálja a magyar emberek biztonságát. „Katonáink mindig hősiesen helyt álltak, sokszor vérüket és életüket adták hazánkért.”

A „veszélyek korában” a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, éppen ezért ütőképes, modern haderőt építünk – fogalmazott.

Hozzátette: Budapesten, a Bálnában megnyílt az az interaktív tér, ahol a látogatók találkozhatnak a magyar katonákkal és megismerhetik a  honvédelem izgalmas világát. „Célunk, hogy bemutassuk a magyar haderő múltját, jelenét, valamint jövőjét” – mondta a politikus.

Az ingyenes kiállításon vannak katonai robotkutyák, harci járművek, és kipróbálható a Gripen repülőgép-szimulátor is – közölte a videóban.

A videóban Pálinkás Szilveszter főhadnagy arról beszélt, hogy a Bálnában megnyílt egy toborzópont is, ahol minden érdeklődőt várnak „aki része akar lenni egy összetartó közösségnek”, a high-tech haderőnek.

 

 

(MTI)

A címlapképen Lynx gyalogsági harcjármű a honvédelem napja alkalmából, a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium által szervezett családi napon, amelyen a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulóját ünneplik a Városligetben és a Fővárosi Állatkertben 2023. május 21-én. Forrás: MTI/Lakatos Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre