A DK területi igazgatója magyarázkodhatott, miután Gyurcsány Ferenc nem ment el a váci majálisra

Országszerte húsz helyszínen rendezett majálist a Demokratikus Koalíció, köztük Vácon is. A hírek szerint Gyurcsány Ferenc pártelnök mindenhol megjelent, kivéve Vácon, ahol a meghirdetett időpontban délután három órakor néhány tucat érdeklődő várt a rendezvényre.

A DK váci majálisán “STOP Gyurcsány” és “Hazudtunk reggel, éjjel meg este” feliratú táblákkal várták volna a végül váratlanul távol maradó pártelnököt jobboldali helyi szervezetek. Juhász Béla Sződliget korábbi momentumos, jelenleg DK-s polgármestere bejelentette, hogy az eredetileg tervezett aláírásgyűjtés témája is megváltozott.

Az egyik váci gimnázium egyházi tulajdonba kerülése ellen gyűjtöttek volna aláírást, ám az Északpesti Református Egyházmegye a múlt héten írásban is jelezte, hogy nem tart igényt a szóban forgó épületre.

A pártelnök távolmaradásáról és az aláírásgyűjtés témájának változásáról Jószai Teodóra a DK területi igazgatója magyarázkodott stábunk kérdésére. A rendezvényen a program szerint az első háromszáz résztvevőt várták volna ingyen lángossal.

Iratkozzon fel hírlevelünkre