Nagy sikere van a mentőkerékpároknak

Bár csak május 1-én állt szolgálatba az Országos Mentőszolgálat első két kerékpáros egysége, máris túl vannak az első húsz betegellátáson – írja az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

A Központi Mentésirányítás a távolságokat figyelembe véve, az ésszerűség határain belül riasztja a kerékpáros egységeket, elsősorban a megadott helyszínekről (Margit-sziget, Városliget) történő közterületi bejelentésekhez – írják. Az OMSZ úgy fogalmaz:

Kerékpáros bajtársainkat ráadásul nem csak különféle problémák miatt (sérülések, rosszullétek, zavart tudatállapotú beteg) de olyan esetben is riasztották, amikor a bejelentők csak autóból, sőt volt, hogy hajóról látták úgy, hogy valaki segítségre szorul, valójában azonban nem volt szükség mentőellátásra.

A magyar speciális egységben többlet bérezés ellenében mentőápolók és mentőtisztek teljesítenek szolgálatot. A járműpark és a személyzet bővítése is tervben van – számolt be a Világgazdaság. A könnyen mozgósítható kerékpáros mentők bevethetőségére végtelen variáció van, a városokban és a mentőállomosoktól távoli falvakban is jó szolgálatot tehetnek. A járműpark azonban csak az egyik kritérium a bővítéshez, a másik a humán erőforrás, ami a keresztmetszetet ugyancsak tovább szűkíti.

Forrás és fotó: Országos Mentőszolgálat/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre