Újra elbocsátották a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatóját

Schink Istvánt, a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatóját mondvacsinált indokokra hivatkozva korábban már eltávolították a tisztségéből, majd bírósági határozat értelmében mégis visszahelyezték állásába. A járási tanfelügyelőség azonban a jogerős döntéssel szembe menve ismét elbocsáttatta – írja a Pesti Srácok. 

Munkaszerződését először január 17-én bontották fel azonnali hatállyal – az igazgató korára hivatkozva. A döntést akkor széles körű felháborodás övezte és a munkácsiak szinte tényként kezelték, hogy mindez Viktor Baloga (Andrii Baloga munkácsi polgármester apja) nyomására született, aki sportot űz a magyarellenes tevékenységekből. A tanárok először a polgármester Balogához fordultak, majd miután nem jártak sikerrel, Schink bírósághoz fordult az ügyben. A Munkácsi Városi–Járási Bíróság az ő javára döntött és elrendelte az igazgatói posztba való visszahelyezését.

A járási tanfelügyeletnek viszont nem tetszett a döntés és – figyelmen kívül hagyva a bírósági ítéletet – május 8-án, hétfőn azonnali hatállyal ismételten elbocsátotta Schink Istvánt. 

 

Forrás: Pesti Srácok

A címlapkép forrása: Facebook/Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola

Iratkozzon fel hírlevelünkre