Lázár János a CPAC-en: a liberális hálózat már nemcsak globális, hanem immár lokális is

A liberális hálózat már nemcsak globális, hanem immár lokális is, képes egy kisváros konzervatív közösségébe is beépülni – jelentette ki az építési és közlekedési miniszter pénteken a CPAC Magyarország konferencián

Lázár János az Alapjogokért Központ által szervezett Együtt erő vagyunk! című rendezvényen azt monda, a magyar szuverenitás ellen a tavalyi országgyűlési választásokon vívott proxy háborúnak az országos politikában, sőt a magyar külpolitikában húzódó mellett egy vidéki frontvonala is volt. Míg Orbán Viktor országosan győzte le a liberálisokat, ő helyben, Hódmezővásárhelyen bizonyult erősebbnek az egyesült – és ma már tudottan dollármilliókkal pénzelt, pontosabban, illegálisan finanszírozott – baloldali ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként is induló Márki-Zay Péternél – emlékeztetett a politikus. A miniszter úgy fogalmazott a hódmezővásárhelyi polgármester nem a helyi ügyeket vitte fel az országos politika fórumaira, hanem az országos vitákat vitte le helybe, hogy megossza vele a közösséget. És ezt jól csinálta, a rosszban mindig a liberálisok a legjobbak – tette hozzá.

A Hódmezővásárhelyen és térségében 2002 óta folyamatosan országgyűlési képviselővé választott Lázár János tanulságként említette, hogy nyerni ugyan lehet felülről is, de győztes csak alulról maradhat a politikus. Miniszterként is, országgyűlési képviselőként pedig különösen jelen kell lenni a hétköznapokban, hogy a választópolgárok érezzék: van egy saját emberük a törvényhozásban – hangsúlyozta. Szavai szerint azért, hogy érezzék: mi konzervatívok vagyunk a garancia arra, hogy semmilyen döntés sem születik róluk, nélkülük.

Legyünk hát bátran a választóink lobbistái, a közösség ügyes-bajos dolgainak hatékony megoldó emberei !

– szólított fel. A konzervatív politikusokat ettől az se kell, hogy eltántorítsa, ha a liberális média ezért populistának nevezi őket. Ha a populizmus ellentéte a mai magyar ellenzéket jellemző cselekvőképesség hiánya, akkor legyünk büszkék erre a címkére – tanácsolta Lázár János. A miniszter kitért arra is, hogy sajnos a konzervatívok is követtek el hibákat. Ezek közül az erő témáját említette. A német konzervatív vezetés lemondott a hadiipari fejlesztésekről, a hadsereg megerősítéséről, az európai konzervatív vezetés feladta az egységes európai hadsereg projektjét, sőt a különböző konzervatív kormányok a hátárvédelem kérdésében sem voltak mindig egységesek. Történt ez annak ellenére, hogy a problémát a magyar kormány jó előre jelezte.

A politikus hangsúlyozta, a békéhez is erőre van szükség. A béke elérésére a szuverenista erők és kormányok szövetségében van esélyünk. Háborút csak a liberális elitek akarnak. A tömegek Európában békét akarnak. Hiszen a háború drága: emberéletben, gazdasági fejlődésben, fogyasztói árakban mérhető ára van.

Ezt az árat pedig nem vagyunk hajlandóak megfizetni mások helyett

– mondta.

(MTI)

A  címlapképen Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia második napján a Bálna Budapestben 2023. május 5-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása.
MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre