Deutsch Tamás: Elég az EP baloldali frakcióinak magyarok elleni koncepciós eljárásaiból

Elég abból, hogy az Európai Parlament baloldali frakciói hosszú évek óta koncepciós eljárásokat kezdeményeznek és folytatnak Magyarország, a magyarok ellen – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az EP képviselőinek csütörtökön küldött levelében.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Deutsch Tamás, a képviselőcsoport vezetője levelet küldött az európai parlamenti képviselőknek válaszul az EP baloldali frakcióvezetőinek hétfői, Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének címzett levélre. A levélben az öt baloldali EP-frakció vezetője „ismételten valótlanságokat állítva kifejezte aggodalmát egyes magyarországi jogalkotási fejlemények ügyében, és a Magyarországot jogosan megillető uniós források politikai okokból történő további visszatartását sürgetik” – emlékeztettek.

Deutsch Tamás levelében közölte: az EP baloldali frakcióvezetői egyes Magyarországon tervezett jogszabálymódosításokat ürügyként megemlítve annak a politikai elvárásuknak adtak hangot, hogy a helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF) forrásaihoz az Európai Bizottság Magyarországnak semmiképpen se engedélyezzen hozzáférést.

Kiemelte: az öt frakcióvezető eljárásáról a magyaroknak az 1950-es évek kommunista diktatúrájának abszurditása, az állampárt és a politikai rendőrség által szervezett, úgynevezett koncepciós perek világa jut eszébe, amikor a diktatúra hatalomgyakorlói a politikai akaratuk érvényesítése végett látványos külsőségekkel, hazugságokra épített jogi köntösbe bújtatott eljárásokat, büntetőpereket szerveztek. Ezekben az eljárásokban már jó előre eldöntötték a vádlottak bűnösségét kimondó bírósági ítéleteket – emlékeztetett.

„Soha nem gondoltuk volna, hogy a XX. századi embertelen diktatúrák gyakorlata a XXI. század szabad Európájában újra valósággá válhat” – fogalmazott.

A jóakaratú magyarok a lehető leghatározottabban visszautasítják az 50-es évek koncepciós pereire emlékeztető módszert, ami a nyers politikai nyomásgyakorlást jogi köntösbe bújtatva akarja megvalósítani – zárta levelét Deutsch Tamás.

(Forrás: MTI)

A címlapképen Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselője látható az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre