A Főegyházmegye papi szolgálatra hivatást érzők jelentkezését várja

A konkurzusra (vagyis a felvételire) június utolsó hetében kerül sor Esztergomban.

A jelentkezők az Érseki Papnevelő Intézetben háromnapos együttlét keretében ismerkednek a szemináriummal. Ennek végeztével kerül sor a Főpásztorral való személyes találkozásra és a felvételi beszélgetésre.

Kérik, hogy mindazok, akik az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papnövendékének szándékoznak jelentkezni, Erdő Péter bíboros úrnak küldjék írásbeli felvételi kérelmüket, amelyet legkésőbb 2023. május 31-ig juttassanak el a Főegyházmegyei Hivatalba.

A kérelemhez mellékelni kell:

– érettségi bizonyítványuk másolatát

– esetleges korábban végzett felsőfokú tanulmányaikat

– nyelvi végzettségüket igazoló dokumentumaik másolatát

– három hónapnál nem régebbi, „nagyalakú” (tehát a bérmálást, elsőáldozást és esetleg egyéb anyakönyvi információkat is tartalmazó) keresztlevelüket

– részletes, saját kézzel írt önéletrajzukat

– plébánosuk vagy lelkivezetőjük ajánlását, valamint

– friss erkölcsi bizonyítványt.

Lényeges, hogy a levélben az állandó lakcím vagy tartózkodási hely megjelölése mellett legyen feltüntetve olyan elérhetőség (telefonszám és/vagy email-cím), melyen keresztül a jelentkezővel rövid időn belül kapcsolatba tudunk lépni.

A konkurzus menetéről a szeminárium küld a jelentkezőknek tájékoztatást.

A papi hivatás iránt érdeklődők az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye honlapján találnak további információkat, ahol kérdéseiket is feltehetik.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

A címlapképen leendő papok fekszenek arcra borulva az oltár előtt a vatikáni Szent Péter-bazilikában tartott papszentelési szertartáson 2019. május 12-én. Forrás: MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami

Iratkozzon fel hírlevelünkre